loading

 

  • Astra je prvi put elektrificirana kao plug-in hibrid u dvije razine performansi
  • Odvažan i besprijekoran dizajn s vizirom i opcijskom dvobojnom karoserijom
  • Potpuno digitalni kokpit Pure Panel sa širokim zaslonima i intuitivnim kontrolama
  • Učinkoviti motori s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i s automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa
  • Najnovija svjetla IntelliLux LED® Pixel sa 168 LED elemenata
  • Brojni automatizirani sustavi pomoći za visoku razinu sigurnosti i udobnosti
  • Ergonomska sjedala s AGR-ovim certifikatom, po želji kožna i Alcantara sjedala
  • Dizajnirana, razvijena i proizvedena u Opelovu sjedištu u Njemačkoj,

 

 

NOVA OPEL ASTRARüsselsheim.  Opel je danas otkrio potpuno novu, šestu generaciju Astre. Priča o uspjehu Opelova najprodavanijeg modela započela je prije 30 godina s nasljednikom legendarnog Kadetta. S potpuno novom Astrom, njemački proizvođač sada otvara sljedeće poglavlje: po prvi puta je model kompaktne klase dostupan s električnim pogonom.

 

Opel će novu Astru ponuditi s dvjema razinama performansi kao priključni (plug-in) hibrid. Pored toga, postoje verzije s visoko učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa s niskim gubicima prijenosa i automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa.

 

NOVA OPEL ASTRANova Opel Astra ujedno predstavlja dizajnerski manifest marke. Dinamična kao nikada do sada, s glatkim, zategnutim površinama, pročišćenim od suvišnih elemenata i s novim licem robne marke – Opel vizirom. Sljedećom generacijom kompaktne klase, Opel pokazuje kako je Astra spremna definirati novu eru.

 

Nova Opel Astra bit će predstavljena ove godine u dinamičnoj petero vratnoj izvedbi, niske spuštene siluete, a opet s više prostora od svoje prethodnice. S duljinom od 4.374 milimetara i širinom od 1.860 mm, kompaktna je upravo onoliko koliko to automobil kompaktne klase treba biti.

 

Zahvaljujući posebno kratkom prednjem prevjesu, nova je Astra samo 4,0 mm dulja od prethodnog modela, unatoč znatno povećanom međuosovinskom razmaku od 2.675 mm (+13 mm). Bez obzira na snažan, samopouzdan stav, praktični prtljažnik nove Astre s podesivom podnicom i dalje vozaču i četvorici putnika nudi 422 litre zapremnine prtljažnog prostora.

 

NOVA OPEL ASTRANova generacija dizajnirana je i razvijena u Opelovu sjedištu u Rüsselsheimu, gdje će proizvodnja započeti ove jeseni. Poput svojeg prethodnika lansiranog 2015. godine, novi model donosi inovacije u kompaktnu klasu koje su kupci prije viđali samo kod skupljih vozila. Na primjer, Astra može pretvoriti noć u dan: najnovija evolucija prilagodljivih svjetala Intelli-Lux LED® Pixel dolazi ravno iz Insignije i sa 168 LED elemenata predvodi u kompaktnoj i srednjoj klasi.

 

U unutrašnjosti nove generacije Astre dogodio se vremenski skok. S potpuno digitalnim zaslonom Pure Panel, analogni instrumenti otišli su u povijest. Umjesto toga, novo sučelje (HMI, human-machine-interface) sa svježim, modernim grafikama nudi kupcima čisto, intuitivnije iskustvo. Putnici mogu novom Astrom upravljati intuitivno putem izuzetno širokih dodirnih zaslona, baš kao na pametnom telefonu. Opelovi dizajneri i inženjeri pobrinuli su se kako bi osigurali da vozač dobije sve potrebne informacije i korisne mogućnosti upravljanja, ali da nije opterećen suvišnim podacima ili funkcijama. Uz to, ključnim postavkama kao što je klima-uređaj i dalje se može upravljati putem fizičkih prekidača i tipki.

 

Opel tipično nudi i izvanrednu udobnost sjedenja novog modela kompaktne klase. Prednja sjedala, koje je razvio sam Opel, imaju AGR certifikat („Aktion Gesunder Rücken e.V.“) i svojom su primjernom ergonomijom izuzetno udobna, posebno na dugim putovanjima. Vozača podržavaju najsuvremeniji sustavi pomoći od head-up displaya do poluautomatiziranog sustava pomoći Intelli-Drive 2.0 i kamere Intelli-Vision s pogledom od 360 stupnjeva.

 

„Potpuno nova Astra – rođen je novi Blitz! Sa senzacionalnim dizajnom i vodećom tehnologijom u klasi. Elektrificirana i vrlo učinkovita za najniže moguće emisije; ulazi u novu eru. Astra je izvedena s krajnjom preciznošću do najsitnijeg detalja. Uvjereni smo da Astra sljedeće generacije ima sve što je potrebno da postane još jedan najprodavaniji model i robnoj marki privuče mnogo novih kupaca“, kazao je glavni direktor Opela, Michael Lohscheller.

 

Opel će ove jeseni početi primati narudžbe za novu Astru. Prvi kupci preuzet će svoje automobile početkom sljedeće godine.

Idite na vrh